Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini


Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini.

Planira se upis 750 polaznika/polaznica u program koji će započeti 9. rujna, a polaznice/polaznici će se po završetku ovog programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da:
- imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju,
- nemaju navršenih 28 godina na dan 9. rujna 2019. godine,
- imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
- imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
- su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
- nisu članovi političke stranke.

Prijave za natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava za pravne poslove i ljudske potencijale, Zagreb, Ulica grada Vukovara 33, s naznakom za natječaj.
Rok za podnošenje prijave je od 1.3.2019. do 31.7.2019.

Uvjete natječaja, način natjecanja, prava i obaveze možete pronaći OVDJE.

PU ličko-senjska / I.B.

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Predan godišnji financijski izvještaj o primicima i izdacima FINA-i


OTOČAC -Temeljem Zakona o udrugama svaka udruga u RH dužna je predati FINA-i godišnji financijski izvještaj, a ovisi o veličini udruge i vođenju knjigovodstva. Naša udruga dužna je voditi jednostavno knjigovodstvo ( primici i izdaci ).

FINA Otočac zaprimila je dana 25.velječe godišnji financijski izvještaj o primicima i izdacima za 2018.godinu za našu UPJPDR “Sokolovi 1991″ Sinac.

——–

PS: Ove godine isti “cirkus” kao i prošle sa količinom traženih materijala i dokumenata za javljanje na javni poziv za financiranje podrške udrugama proizalšlim iz Domovinskog rata registriranih na području Ličko-senjske županije.
Iz Javnog poziva Grada Otočca i Županije ličko-senjske proizlazi koda se javljamo na natječaj UNESCO, koja sve papirologija treba ( za nas nepotrebna jer je sve dostupno putem interneta, a ono čemu se treba smijati je da se dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv osobe ovlaštene za zastupanje ne vodi kazneni postupak – a što je s udrugama koje imaju 3 ovlaštene osobe za zastupanje, te potvrda o poreznom dugu. Naša udruga je jedina u Gradu Otočcu koja na računu ima “neka” sredstva jer se troše strogo namjenski. Mi ne tražimo novac da bi se provodili, jeli i pili, putovali, nego za ono osnovno da udruga može funkcionirati zašto je i osnovana.

I ove godine se javljamo na natječaje. Ovo je bolna tema koju će naša Udruga otvoriti slijedećih mjeseci na JAVNIM TRIBINAMA.

Gospodo, naši članovi udruge ( Posebne jedinice policije – Specijalne policije ) su prvi koji su stali na branik obrane Domovine, i Grada Otočca i cijele Ličko-senjske županije pa do Vukovara gdje su naši članovi ostavili svoje živote !

Tajnik:
Ivan Bižanović

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Izborna godina i uplata članarine


Poštovani kolege,

Ova godina nam je izborna godina za našu Udrugu, pa ovim putem otvaramo i kandidacijski postupak za prijave u sva tijela Udruge. Prijave se podnose u pisanom obliku ( za koje mjesto se član natječe – prijavljuje od predsjednika, zamjenika predsjednika, tajnika, rizničara i člana Upravnog odbora) . Kandidacijski rok je 30 dana od dana objave od 07.01. do 08.veljače 2019. godine. Kandidirati se mogu svi članovi koji su uredno podmirili članarinu za predhodnu/ne godine.

Izborna skupština bi trebala biti u ožujku 2019.godine.

Ovom prilikom prilažemo i uplatnicu za plaćanje članarine za 2019.godinu. Članarina se nije promijenjena iznosi 100,00 kuna za svakog člana.

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Sretan Božić Božić građanima koji slave po julijanskom kalendaru


Svim kršćanima koje danas slave Božić želimo obilje sreće, ljubavi i mira, jednom riječju Božjeg blagoslova koji nam je svima ponuđen u Božiću, riječima tradicionalne božićne čestitke istočnih kršćana: Mir Božji, Hristos se rodi!

Upravni odbor

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Čestit i blagoslovljen Božić i sretna Nova godina!


Svim članovima, suradnicima i prijateljima kao i svim Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta želimo sretan i blagoslovljen Božić, zdravlja, sreće i zadovoljstva u Novoj godini !

UPRAVNI ODBOR

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Veliki odaziv branitelja na javnu tribinu


Javna tribina na temu: ZAKON O HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVIMA NJIHOVIH OBITELJI (Narodne novine br. 121/17.), te pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji održana je sinoć, 14.prosinca 2018.godine, u 18,00 sati, u Gackom pučkom otvorenom učilištu u punoj maloj dvorani Učilišta.

Tribinu je organizira Udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991″ i koordinacija braniteljskih udruga grada Otočca.

Tribina je imala za cilj upoznati branitelje o novinama vezanim za Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kao i prateće podzakonske akte. Potreba za tribinom ukazala se zato što je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji stupio na snagu koji propisuje i na koji način ta prava hrvatski branitelji mogu konzumirati. Slučaj svakog branitelja je drugačiji, svatko ima neku specifičnu situaciju. Puno je bilo pitanja branitelja oko mirovinska prava, oko odlaska branitelja u starosnu mirovinu, rad u mirovini ( starosna mirovina, profesionalna mirovima “opća nesposobnost za rad” – koliko u kojoj mirovini može se dodatno raditi? ), zdravstvene mjere, sistematski pregledi…

Na javnoj tribini govorile su zaposlenice Ministarstva hrvatskih branitelja, Područne jedinice Gospić, voditeljica – Slavka Gerovac, dipl. iur. i viša stručna savjetnica, Dubravka Valčić Uzelac, dipl. iur., koja je održala polusatnu prezentaciju novog Zakona.

Organizator se zahvaljuje ravnateljici Učilišta prof.Nadi Avsec na besplatno ustupljenoj dvorani i tehničaru koji se odradio profesionalno svoj posao.

Kako je interes branitelja – građana bio velik za iduću godinu najavljujemo još ovakvih tribina poručuju iz Koordinacije udruga branitelja iz Domovinskog rata Grada Otočca.

—-

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Javna tribina: Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji


Pozivamo Vas na javnu tribinu na temu:

ZAKON O HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG RATA I
ČLANOVIMA NJIHOVIH OBITELJI (Narodne novine br. 121/17.), te pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Tribinu organizira Udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991″ i koordinacija braniteljskih udruga grada Otočca.

Predavanje će se održati u petak, 14. prosinca 2018. godine u 18:00 sati u GPOU Otočac, Trg Dražena Bobinca 2, Otočac

Tribina ima cilj upoznati branitelje o novinama vezanim za Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kao i prateće podzakonske akte. Potreba za tribinom ukazala se zato što je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji stupio na snagu koji propisuje i na koji način ta prava hrvatski branitelji mogu konzumirati. Slučaj svakog branitelja je drugačiji, svatko ima neku specifičnu situaciju, pa će se nakon uvodnog dijela moći postavljati pitanja o onome što je možda ostalo nejasno. Puno je interesa branitelja oko mirovinska prava, oko odlaska branitelja u starosnu mirovinu, rad u mirovini ( starosna mirovina, profesionalna mirovima “opća nesposobnost za rad” – koliko u kojoj mirovini može se dodatno raditi? ), zdravstvene mjere, sistematski pregledi…

Na javnoj tribini će govoriti zaposlenice Ministarstva hrvatskih branitelja, Područne jedinice Gospić, Voditeljica – Slavka Gerovac, dipl. iur. i viša stručna savjetnica, Dubravka Valčić Uzelac, dipl. iur.

Ovo je populacija koja je stvorila državu i svi ćemo biti najsretniji kad ne bude nijedan branitelj neriješenog statusa i kada svi budu zadovoljni i sretni, u okvirima onoga čemu su se nadali – da žive pristojan i miran život“ .

TAJNIK
Ivan Bižanović

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Vukovar – kakvo divno putovanje, hvala vam !


Zahvaljujemo svima na još jednom nevjerojatnom i neponovljivom iskustvu koje smo zajednički prošli, od Kolone sjećanja, Vukovarske bolnice, Memorijalnog groblja Vukovarskih branitelja, Ovčare, Trpinjske ceste….
Hodajući u koloni sjećanja, dostojanstveno sam gazili, ovu zemlju natopljenu mučeničkom krvlju.Ne budite ruku skršenih ni glava spuštenih. Širite pozitivno a zaboravite negativno! Učinimo narod sretnim! Ne plači majko, ne plači oče! Ne plači Hrvatska! Uzdignute glave idite naprijed i radujte se životu kazao je biskup Živković u svojoj nadahnutoj propovijedi !

Hvala i onima koji su nam omogućili putovanje u Vukovar luksuznim autobusom na kat sa 79 sjedala sa toaletom. Otočac je ponovno pokazao zajedništvo i veliko hrvatsko srce !

Hvala i djevojkama iz Sinca koje su ponosno u Kolini sjećanja nosile našu zastavu udruge, posebna zahvala predsjednici KUD “Lipa” Sinac Jasni Ilić.

Ljudi divni ste !

TAJNIK – organizator puta
Ivan Bižanović

U Koloni sjećanja

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

U Koloni sjećanja


Nakon obilaska vukovarske ratne bolnice, gačanski branitelji, ali ne samo oni, pripremili su se za sudjelovanje u Koloni sjećanja. U koloni sjećanja pijetet i počast svima poginulim braniteljima Vukovara, a i poginulima iz cijele Hrvatske. Poseban pijetet Mati Kostelcu-Maljutki iz Prozora i Mirku Rožmanu iz Kutereva koji su poginuli u Vukovaru. Ori se pjesma Rajska djevo kraljice Hrvata… Mnoštvo zastava, državnih službenih, hrvatskih, zastava postrojba iz Domovinskog rata, Herceg-Bosne, čak i Bosne i Hercegovine. Pjeva Klapa sv. Jurja Hrvatske ratne mornarice … Nitko ne osjeća hladnoću, nitko se ne žali na umor, na čekanje, svi nestrpljivo iščekuju da Kolona krene, doista se u Vukovaru čovjek osjeća nekako posebno, uzvišeno, vanvremensko, ponosno, nosi ga cijela atmosfera …

Nakon što se završi ta hodanja, sudjelovat će na sv. misi, a potom će posjetiti Ovčaru …

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Ne plači, Hrvatsko !


Treba zahvaliti svima na još jednomu nevjerojatnom i neponovljivom iskustvu iz Vukovara, od Kolone sjećanja, Memorijalnog groblja, Ovčare, Trpinjske ceste… Ma koliko god čovjek bio u Vukovaru, svaki put je to toliko snažno i neponovljivo … dojmljivo, gotovo pa da se u zraku osjeća neki posebni fluid žala i ponosa.
Hodajući u koloni sjećanja, dostojanstveno sam gazili ovu zemlju natopljenu mučeničkom krvlju. Ne budite ruku skršenih ni glava spuštenih. Širite pozitivno, a zaboravite negativno! Učinimo narod sretnim! Ne plači majko, ne plači oče! Ne plači Hrvatsko! Uzdignute glave idite naprijed i radujte se životu – kazao je biskup Živković u svojoj nadahnutoj propovijedi.
Hvala i onima koji su omogućili ovo putovanje u Vukovar, Otočac je ponovno pokazao zajedništvo i veliko hrvatsko srce!

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment