Grad Otočac postrožio financiranje udruga iz Domovinskog rata

Ove godine smo svjedoci da je Grad Otočac doveo u red financiranje udruga iz Domovinskog rata, a to su i pokazatelji da su ove godine samo dvije udruge potpisale ugovor o financijskoj potpori programu socijalne skrbi iz sredstava Gradskog proračuna za 2019. godine i to naša udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991″ i udruga HVIDR-a Otočac.
Bilo je tu puno više prijavljenih udruga na natječaj ali nisu ispunile uvjete natječaja i to ono osnovno, nisu registrirane pri Registru udruga RH, dakle nisu pravno registrirane iako postoje u Gradu i tako djeluju i predstavljaju se bez pravnog statusa ( nelegalno ).

Ovom prilikom zahvaljujemo se gradonačelniku grada Otočca dr.Stjepanu Kostelcu i Komisiji koja je radila na natječaju za iznosu koji nam je dodjeljen a koji smo i potraživali za redovito godišnje financiranje.

Tajnik

Ivan Bižanović

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2019. godini


Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2019. godini

Poziv je objavljen s ciljem očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz aktivnosti udruga na obilježavanju obljetnica vezanih za Domovinski rat.

Svaka udruga na Poziv može podnijeti najviše tri prijedloga (aktivnosti) za financiranje/sufinanciranje. Ukoliko udruga podnosi više od jednog prijedloga (aktivnosti), svaki prijedlog mora dostaviti zasebno, odnosno na zasebnim obrascima za prijavu. Na poziv se mogu prijaviti aktivnosti koje će se provoditi zaključno sa 17. travnjem 2020. godine. Tekst Poziva te obrazac za prijavu prijedloga i ostalu pripadajuću dokumentaciju možete naći na Internet stranici Ministarstva .

Rok za prijavu je od 19. ožujka do 17. travnja 2019. godine.

T A J N I K
Ivan Bižanović

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini


Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini.

Planira se upis 750 polaznika/polaznica u program koji će započeti 9. rujna, a polaznice/polaznici će se po završetku ovog programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da:
- imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju,
- nemaju navršenih 28 godina na dan 9. rujna 2019. godine,
- imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
- imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
- su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
- nisu članovi političke stranke.

Prijave za natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava za pravne poslove i ljudske potencijale, Zagreb, Ulica grada Vukovara 33, s naznakom za natječaj.
Rok za podnošenje prijave je od 1.3.2019. do 31.7.2019.

Uvjete natječaja, način natjecanja, prava i obaveze možete pronaći OVDJE.

PU ličko-senjska / I.B.

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Predan godišnji financijski izvještaj o primicima i izdacima FINA-i


OTOČAC -Temeljem Zakona o udrugama svaka udruga u RH dužna je predati FINA-i godišnji financijski izvještaj, a ovisi o veličini udruge i vođenju knjigovodstva. Naša udruga dužna je voditi jednostavno knjigovodstvo ( primici i izdaci ).

FINA Otočac zaprimila je dana 25.velječe godišnji financijski izvještaj o primicima i izdacima za 2018.godinu za našu UPJPDR “Sokolovi 1991″ Sinac.

——–

PS: Ove godine isti “cirkus” kao i prošle sa količinom traženih materijala i dokumenata za javljanje na javni poziv za financiranje podrške udrugama proizalšlim iz Domovinskog rata registriranih na području Ličko-senjske županije.
Iz Javnog poziva Grada Otočca i Županije ličko-senjske proizlazi koda se javljamo na natječaj UNESCO, koja sve papirologija treba ( za nas nepotrebna jer je sve dostupno putem interneta, a ono čemu se treba smijati je da se dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv osobe ovlaštene za zastupanje ne vodi kazneni postupak – a što je s udrugama koje imaju 3 ovlaštene osobe za zastupanje, te potvrda o poreznom dugu. Naša udruga je jedina u Gradu Otočcu koja na računu ima “neka” sredstva jer se troše strogo namjenski. Mi ne tražimo novac da bi se provodili, jeli i pili, putovali, nego za ono osnovno da udruga može funkcionirati zašto je i osnovana.

I ove godine se javljamo na natječaje. Ovo je bolna tema koju će naša Udruga otvoriti slijedećih mjeseci na JAVNIM TRIBINAMA.

Gospodo, naši članovi udruge ( Posebne jedinice policije – Specijalne policije ) su prvi koji su stali na branik obrane Domovine, i Grada Otočca i cijele Ličko-senjske županije pa do Vukovara gdje su naši članovi ostavili svoje živote !

Tajnik:
Ivan Bižanović

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Izborna godina i uplata članarine


Poštovani kolege,

Ova godina nam je izborna godina za našu Udrugu, pa ovim putem otvaramo i kandidacijski postupak za prijave u sva tijela Udruge. Prijave se podnose u pisanom obliku ( za koje mjesto se član natječe – prijavljuje od predsjednika, zamjenika predsjednika, tajnika, rizničara i člana Upravnog odbora) . Kandidacijski rok je 30 dana od dana objave od 07.01. do 08.veljače 2019. godine. Kandidirati se mogu svi članovi koji su uredno podmirili članarinu za predhodnu/ne godine.

Izborna skupština bi trebala biti u ožujku 2019.godine.

Ovom prilikom prilažemo i uplatnicu za plaćanje članarine za 2019.godinu. Članarina se nije promijenjena iznosi 100,00 kuna za svakog člana.

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Sretan Božić Božić građanima koji slave po julijanskom kalendaru


Svim kršćanima koje danas slave Božić želimo obilje sreće, ljubavi i mira, jednom riječju Božjeg blagoslova koji nam je svima ponuđen u Božiću, riječima tradicionalne božićne čestitke istočnih kršćana: Mir Božji, Hristos se rodi!

Upravni odbor

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Čestit i blagoslovljen Božić i sretna Nova godina!


Svim članovima, suradnicima i prijateljima kao i svim Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta želimo sretan i blagoslovljen Božić, zdravlja, sreće i zadovoljstva u Novoj godini !

UPRAVNI ODBOR

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Veliki odaziv branitelja na javnu tribinu


Javna tribina na temu: ZAKON O HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVIMA NJIHOVIH OBITELJI (Narodne novine br. 121/17.), te pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji održana je sinoć, 14.prosinca 2018.godine, u 18,00 sati, u Gackom pučkom otvorenom učilištu u punoj maloj dvorani Učilišta.

Tribinu je organizira Udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991″ i koordinacija braniteljskih udruga grada Otočca.

Tribina je imala za cilj upoznati branitelje o novinama vezanim za Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kao i prateće podzakonske akte. Potreba za tribinom ukazala se zato što je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji stupio na snagu koji propisuje i na koji način ta prava hrvatski branitelji mogu konzumirati. Slučaj svakog branitelja je drugačiji, svatko ima neku specifičnu situaciju. Puno je bilo pitanja branitelja oko mirovinska prava, oko odlaska branitelja u starosnu mirovinu, rad u mirovini ( starosna mirovina, profesionalna mirovima “opća nesposobnost za rad” – koliko u kojoj mirovini može se dodatno raditi? ), zdravstvene mjere, sistematski pregledi…

Na javnoj tribini govorile su zaposlenice Ministarstva hrvatskih branitelja, Područne jedinice Gospić, voditeljica – Slavka Gerovac, dipl. iur. i viša stručna savjetnica, Dubravka Valčić Uzelac, dipl. iur., koja je održala polusatnu prezentaciju novog Zakona.

Organizator se zahvaljuje ravnateljici Učilišta prof.Nadi Avsec na besplatno ustupljenoj dvorani i tehničaru koji se odradio profesionalno svoj posao.

Kako je interes branitelja – građana bio velik za iduću godinu najavljujemo još ovakvih tribina poručuju iz Koordinacije udruga branitelja iz Domovinskog rata Grada Otočca.

—-

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Javna tribina: Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji


Pozivamo Vas na javnu tribinu na temu:

ZAKON O HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG RATA I
ČLANOVIMA NJIHOVIH OBITELJI (Narodne novine br. 121/17.), te pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Tribinu organizira Udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991″ i koordinacija braniteljskih udruga grada Otočca.

Predavanje će se održati u petak, 14. prosinca 2018. godine u 18:00 sati u GPOU Otočac, Trg Dražena Bobinca 2, Otočac

Tribina ima cilj upoznati branitelje o novinama vezanim za Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kao i prateće podzakonske akte. Potreba za tribinom ukazala se zato što je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji stupio na snagu koji propisuje i na koji način ta prava hrvatski branitelji mogu konzumirati. Slučaj svakog branitelja je drugačiji, svatko ima neku specifičnu situaciju, pa će se nakon uvodnog dijela moći postavljati pitanja o onome što je možda ostalo nejasno. Puno je interesa branitelja oko mirovinska prava, oko odlaska branitelja u starosnu mirovinu, rad u mirovini ( starosna mirovina, profesionalna mirovima “opća nesposobnost za rad” – koliko u kojoj mirovini može se dodatno raditi? ), zdravstvene mjere, sistematski pregledi…

Na javnoj tribini će govoriti zaposlenice Ministarstva hrvatskih branitelja, Područne jedinice Gospić, Voditeljica – Slavka Gerovac, dipl. iur. i viša stručna savjetnica, Dubravka Valčić Uzelac, dipl. iur.

Ovo je populacija koja je stvorila državu i svi ćemo biti najsretniji kad ne bude nijedan branitelj neriješenog statusa i kada svi budu zadovoljni i sretni, u okvirima onoga čemu su se nadali – da žive pristojan i miran život“ .

TAJNIK
Ivan Bižanović

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Vukovar – kakvo divno putovanje, hvala vam !


Zahvaljujemo svima na još jednom nevjerojatnom i neponovljivom iskustvu koje smo zajednički prošli, od Kolone sjećanja, Vukovarske bolnice, Memorijalnog groblja Vukovarskih branitelja, Ovčare, Trpinjske ceste….
Hodajući u koloni sjećanja, dostojanstveno sam gazili, ovu zemlju natopljenu mučeničkom krvlju.Ne budite ruku skršenih ni glava spuštenih. Širite pozitivno a zaboravite negativno! Učinimo narod sretnim! Ne plači majko, ne plači oče! Ne plači Hrvatska! Uzdignute glave idite naprijed i radujte se životu kazao je biskup Živković u svojoj nadahnutoj propovijedi !

Hvala i onima koji su nam omogućili putovanje u Vukovar luksuznim autobusom na kat sa 79 sjedala sa toaletom. Otočac je ponovno pokazao zajedništvo i veliko hrvatsko srce !

Hvala i djevojkama iz Sinca koje su ponosno u Kolini sjećanja nosile našu zastavu udruge, posebna zahvala predsjednici KUD “Lipa” Sinac Jasni Ilić.

Ljudi divni ste !

TAJNIK – organizator puta
Ivan Bižanović

U Koloni sjećanja

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment