Arhiva autora: Ive

30.obljetnica pogibije trojice pripadnika voda vojne policije Otočac u Starom Selu

Dana 13.listopada svake godine prisjećamo se stradanja pripadnika postrojbe voda vojne policije Otočac. Tog maglovitog jutra 1991.godine u akciji kodnim imenom “Drenjula” svoje živote na Oltar domovine u Starom Selu položili su vojni policajci: Tomo Dujmović i Mate Devčić, te … Nastavi čitati

Sretan Dan policije

Svim pripadnicima policijskih snaga, umirovljenim i aktivnim policajcima u povodu obilježavanja Svetog Mihovila (29. rujna), zaštitnika hrvatskih policajaca,upućujemo najiskrenije čestitke za njihov dan. Sretan Vam Dan policije i Blagdan Sv. Mihovila, našeg nebeskog zaštitnika, koji nas je štitio u najtežim … Nastavi čitati

Odavanje počasti poginulim braniteljima 133.br ZNG – HV

Lijepo je i časno braniti svoj grad, svoje bližnje, svoj dom i domovinu. Svi mi, i danas u miru i slobodi, svi građani Otočca, svi stanovnici Republike Hrvatske, trebamo biti branitelji – nikada osvajači. Branitelji svoga, svoje Domovine. To znači … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

Povodom Dana pobjede položeni vijenci i upaljene svijeće na spomeniku palim hrvatskim braniteljima u Otočcu i Zalužnici

U povodu Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja i dana domovinske zahvalnosti 5.kolovoza, nakon jutrošnje mise u 9,00 sati, u crkvi Presvetog Trojstva izaslanstvo Grada Otočca i Općine Brinje, predstavnici Hrvatske vojske i MUP-a, predstavnici braniteljskih udruga i otočko građanstvo u … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

Čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO Oluja

Naša Domovina s ponosom slavi dvadeset i šestu godinu pobjede! Sjećanje nas vraća u vrijeme kada je Hrvatska vojska i policija je u pobjedonosnoj vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ oslobodila okupirana područja i trajno osigurala međunarodno priznate granice Republike Hrvatske. „Oluja“ je … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

Gradonačelnik Bukovac održao radni sastanak s predsjednicima braniteljskih udruga

Dana, 29.7.2021. godine u Vijećnici grada Otočca gradonačelnik Goran Bukovac održao je radni sastanak s predsjednicima braniteljskih udruga i ratnim zapovjednicima s područja Grada Otočca. Razgovaralo se i dogovaralo oko obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja … Nastavi čitati

Mirko Rožman – poginuo u Erdutu na današnji dan

Dana, 25. srpnja, 1991. godine, izvršen je prvi izravni napad sa teritorija Republike Srbije na Republiku Hrvatsku na malo mjesto Erdut. U tom napadu poginula su šestorica hrvatskih branitelja pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi, a 19 ih je ranjeno. Tom … Nastavi čitati

Policajac Dragan Šepac poginuo na današnji dan prije 30.godina

U povodu tridesete godišnjice pogibije policijskih službenika, mladog policajca Dragana Šepca koji vršeći dužnost, obrane Domovine biva podmuklo iz zasjede „Martićevih“ terorista hicima iz snajperske puške ubijen, tajnik Udruge Posebne jedinice Policije “Sokolovi” Ivan Bižanović u ime svih pripadnika udruge … Nastavi čitati

Nakon 30.godina pogibije – u spomen na Slavka Cetinjanina

I ove godine s pijetetom se prisjećamo pogibije hrvatskog redarstvenika i tragičnih događaja koji su se 19. srpnja 1991. godine dogodili u Brlogu, selu nedaleko od Otočca.  Članovi Udruge Posebne jedinice policije „Sokolovi 1991“, na 30.obljetnicu pogibije prve žrtve Domovinskog … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

Preventivni sistematski pregledi hrvatskih branitelja

Smirivanjem epidemiološke situacije stekli su se uvjeti za nastavak provedbe preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja. Pregledi hrvatskih branitelja s područja Ličko-senjske županije  obavljati će se, kao i ranijih godina u Općoj bolnici Gospić, prema s bolnicom unaprijed dogovorenim terminima. Hrvatski … Nastavi čitati