Arhiva autora: Ive

Obilježena godišnjica pogibije trojice hrvatskih branitelja u Starom Selu

13.listopada svake godine prisjećamo se stradanja pripadnika postrojbe voda Vojne policije Otočac. Tog maglovitog jutra 1991.godine u akciji kodnim imenom “Drenjula” svoje živote na Oltar domovine u Starom Selu položili su vojni policajci: Tomo Dujmović i Mate Devčić, te Petar … Nastavi čitati

Obilježavanje Dana policije u Otočcu

U povodu Dana policije u Otočcu, u utorak 29.rujna 2020.godine obilježiti će se Dan policije prema slijedećem rasporedu: U 08,30 sati – odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim pripadnicima policije kod Spomenika braniteljima Domovinskog rata, U 09,00 sati … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistricu

Ministarstvo hrvatskih branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u RH, organizira  i ove godine sudjelovanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rada i članova njihovih obitelji na 28. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

Čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja

Prije 25 godina na kninskoj tvrđavi ponosno je zavijorila hrvatska zastava, a mi se danas prisjećamo oslobodilačke operacije „Oluja“. Ona je simbol zajedništva i junaštva, pobjede i nade. Simbol naše borbe za neovisnost, mir i slobodu, prava svih hrvatskih građana … Nastavi čitati

Program proslave Oluje u Gackoj

5. kolovoza je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Velik je to i važan dan za Hrvatsku, veličanstven! I ove godine Grad Otočac organizira obilježavanje ovog dana, ali u skladu s aktualnom epidemijskom situacijom. Stoga preporuča gradovima, … Nastavi čitati

29.godišnjica pogibije kolege Dragana Šepca

25.srpnja je dan koji nismo zaboravili taj dan i nećemo dopustiti da vrijeme koje tako brzo prolazi izbriše sjećanja na sve one koji su svojim životima platili visoku cijenu slobode koju imamo. Na nama je i na generacijama koje dolaze … Nastavi čitati

Nakon 29.godine pogibije – u spomen na Slavka Cetinjanina

I ove godine s pijetetom se prisjećamo pogibije hrvatskog redarstvenika i tragičnih događaja koji su se 19. srpnja 1991. godine dogodili u Brlogu, selu nedaleko od Otočca.  Članovi Udruge Posebne jedinice policije „Sokolovi 1991“, na 29.obljetnicu pogibije prve žrtve Domovinskog … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

Sudjelovanje u projektu “Braniteljski lokaliteti u RH”

Dana, 13.srpnja 2020. godine sastanak je održao Glavni odbor i predsjedništvo Udruge PJP „Sokolovi – 1991“ a poradi dopisa Grada Otočca za dostavom podataka i materijala za potrebe sudjelovanja u projektu „Braniteljski lokaliteti – obilježavanje svih braniteljskih lokaliteta u RH … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

Javnom pozivu za dodjelu potpora za samozapošljavanje

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju  2. lipnja 2020. godine rokovi definirani Javnom pozivu za dodjelu potpora za samozapošljavanje ponovno počinju teći. Cilj Javnog poziva je otvaranje novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

Za Dan državnosti položeni vijenci i zapaljene svijeće

U povodu Dana državnosti, delegacija Udruge Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991”  danas je položila cvijeće te zapalila svijeće kod spomenika braniteljima u Otočcu, te na zgradu u Sincu ( zadružni Dom ) u kojoj je bila smještena i započela s … Nastavi čitati