Author Archives: BIZA

Ekipa Sokolova osvojila 2.mjesto na turniru povodom Dana državosti

Dana 24.lipnja na igralištu kod Osnovne škole održan je malonogometni turnir u povodu Dana državnosti a u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na području Grada Otočca. Bilo je prijavljeno 8 ekipa, i to 6 iz Otočca, jedna iz … Continue reading

Sretan Dan državnosti Republike Hrvatske

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Tim povodom uz najljepše … Continue reading

Obilježavanje Dana državnosti

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata koju čine HVIDR-a Otočac, Udruga PJP “Sokolovi”, Udruga “Glavičica” te Udruga 133.br.HV organizira održavanje manifestacije “Obilježavanje Dana državnosti 25.lipnja 2019.godine” u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Otočca a u organizaciji i pokroviteljstvom Grada Otočca. Tom … Continue reading

Marin Kostelac član PJP “Sokolovi” promaknut u čin brigadira HV

Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović donijela je odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike Oružanih snaga RH. Ukupno su promaknuta 142 pripadnika … Continue reading

Grad Otočac postrožio financiranje udruga iz Domovinskog rata

Ove godine smo svjedoci da je Grad Otočac doveo u red financiranje udruga iz Domovinskog rata, a to su i pokazatelji da su ove godine samo dvije udruge potpisale ugovor o financijskoj potpori programu socijalne skrbi iz sredstava Gradskog proračuna … Continue reading

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2019. godini Poziv je objavljen s ciljem očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz aktivnosti udruga na … Continue reading

Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini. Planira se upis 750 polaznika/polaznica u program koji će započeti 9. rujna, a polaznice/polaznici će se po završetku ovog programa … Continue reading

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Predan godišnji financijski izvještaj o primicima i izdacima FINA-i

OTOČAC -Temeljem Zakona o udrugama svaka udruga u RH dužna je predati FINA-i godišnji financijski izvještaj, a ovisi o veličini udruge i vođenju knjigovodstva. Naša udruga dužna je voditi jednostavno knjigovodstvo ( primici i izdaci ). FINA Otočac zaprimila je … Continue reading

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Izborna godina i uplata članarine

Poštovani kolege, Ova godina nam je izborna godina za našu Udrugu, pa ovim putem otvaramo i kandidacijski postupak za prijave u sva tijela Udruge. Prijave se podnose u pisanom obliku ( za koje mjesto se član natječe – prijavljuje od … Continue reading

Sretan Božić Božić građanima koji slave po julijanskom kalendaru

Svim kršćanima koje danas slave Božić želimo obilje sreće, ljubavi i mira, jednom riječju Božjeg blagoslova koji nam je svima ponuđen u Božiću, riječima tradicionalne božićne čestitke istočnih kršćana: Mir Božji, Hristos se rodi! Upravni odbor