Arhiva autora: Ive

Obilježena 27. obljetnica pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana

Dana 17. veljače 2021. godine na mjesnom groblju Krivi Put, obilježen je dan sjećanja na 27. godišnjicu pogibije legendarnog zapovjednika 2. pješačke bojne 1. gardijske brigade „Tigrovi“, stožernog brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana. Svijeće su upalili i članovi udruga iz … Nastavi čitati

Posljednji pozdrav kolegi Juri Mravincu

S velikom tugom i žalošću izvješćujemo da je dana 22.01.2021. godine u 61-oj godini života, nakon  kratke i teške bolesti preminuo policijski službenik PU ličko-senjske, PP Otočac i član udruge Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991” Sinac. Kolega Jure pristupio je … Nastavi čitati

Sretan Božić i uspješna 2021.godina

Vama, Vašim obiteljima i najmilijima sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu i zdravljem ispunjenu Novu 2021. godinu Još malo i privesti ćemo kraju ovu nadasve izazovnu i turbulentnu 2020.godinu. Bez obzira na razna ograničenja nismo klonuli duhom, te se nadam … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

IN MEMORIAM – Mate Kostelac “Maljutka”

Dana 14.studenog obilježavamo 29.godišnjicu stradavanja Mate Kostelca, zvanog “Maljutka”. Dužnost nam je njegovanja sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Tako s ponosom ističemo da je pokojni Mate upravo svoj put započeo u MUP-PU Gospić, Posebna jedinica policije Otočac, osnovnu obuku prošao … Nastavi čitati

Obilježena godišnjica pogibije trojice hrvatskih branitelja u Starom Selu

13.listopada svake godine prisjećamo se stradanja pripadnika postrojbe voda Vojne policije Otočac. Tog maglovitog jutra 1991.godine u akciji kodnim imenom “Drenjula” svoje živote na Oltar domovine u Starom Selu položili su vojni policajci: Tomo Dujmović i Mate Devčić, te Petar … Nastavi čitati

Obilježavanje Dana policije u Otočcu

U povodu Dana policije u Otočcu, u utorak 29.rujna 2020.godine obilježiti će se Dan policije prema slijedećem rasporedu: U 08,30 sati – odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim pripadnicima policije kod Spomenika braniteljima Domovinskog rata, U 09,00 sati … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistricu

Ministarstvo hrvatskih branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u RH, organizira  i ove godine sudjelovanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rada i članova njihovih obitelji na 28. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji … Nastavi čitati

Objavljeno u Uncategorized | Komentiraj

Čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja

Prije 25 godina na kninskoj tvrđavi ponosno je zavijorila hrvatska zastava, a mi se danas prisjećamo oslobodilačke operacije „Oluja“. Ona je simbol zajedništva i junaštva, pobjede i nade. Simbol naše borbe za neovisnost, mir i slobodu, prava svih hrvatskih građana … Nastavi čitati

Program proslave Oluje u Gackoj

5. kolovoza je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Velik je to i važan dan za Hrvatsku, veličanstven! I ove godine Grad Otočac organizira obilježavanje ovog dana, ali u skladu s aktualnom epidemijskom situacijom. Stoga preporuča gradovima, … Nastavi čitati

29.godišnjica pogibije kolege Dragana Šepca

25.srpnja je dan koji nismo zaboravili taj dan i nećemo dopustiti da vrijeme koje tako brzo prolazi izbriše sjećanja na sve one koji su svojim životima platili visoku cijenu slobode koju imamo. Na nama je i na generacijama koje dolaze … Nastavi čitati