Author Archives: BIZA

Čestitka za Dan neovisnosti

Svim građankama i građanima, Grada Otočca, Ličko-senjske županije i Republike Hrvatske, uz želju da ponosno i radosno proslavimo svoj nacionalni blagdan, čestitamo Dan neovisnosti, 8. listopada. Veliko hvala našim poginulim domoljubima, svim hrvatskim braniteljima i sudionicima Domovinskoga rata, koji su … Continue reading

Povodom Dana policije u Otočcu

Povodom Dana policije jutros su pred spomenikom palim braniteljima Gacke položeni vijenci i zapaljene svijeće. Ovom događanju odazvali su se roditelji i drugi članovi obitelji poginulih policajaca u Domovinskom ratu, pripadnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vatrogasci, čelnici gradskih ustanova … Continue reading

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

26. hodočašće vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

Ministarstvo branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u RH, organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na 25. Hodočašću hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Hodočašće će se … Continue reading

Predsjednici udruga iz Domovinskog rata kod gradonačelnika Kostelca

U Gradskoj vijećnici Grada Otočca, dana 6.rujna 2018. godine održan je radni sastanak Gradonačelnika i zamjenika Gradonačelnika sa predsjednicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Dogovoreno je da će se obilježavanje svih državnih praznika i obljetnica vezanih uz Domovinski rat obilježavati … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

1.Zavjetno hodočašće branitelja Gospi Bapskoj

1. Zavjetno hodočašće branitelja i mladeži Gospi Bapskoj, održati će se na blagdan Male Gospe 08. rujna 2018. u Bapskoj za koje je dobiveno pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Kako je najavio Nikola Tarle, predsjednik Humanitarno kulturnoga braniteljskoga centra … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Izaslanstva položila cvijeće i zapalila svijeće poginulim braniteljima u Zalužnici

Povodom 23. obljetnice VRA Oluja, odnosno povodom Dana oslobođenja, odnosno Dana zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Otočca, praćeno izaslanstvom policije, braniteljskih udruga, političkim strankama i građanstvom, također je položilo cvijeće i zapalilo svijeće kod spomenika palim braniteljima u … Continue reading

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Za Oluju položeno cvijeće i zapaljene svijeće kod spomenika palim braniteljima

Povodom 23. obljetnice VRA Oluja, odnosno povodom Dana oslobođenja, odnosno Dana zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Otočca je nakon svete mise u crkvi Presvetog Trojstva, koja je bila posvećena domovini i palim braniteljima, kod spomenika u gradskom parku … Continue reading

Posted in Uncategorized, Vijesti | Leave a comment

Čestitka za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Prije 23 godine Hrvatska vojska i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ oslobodili su najveći dio do tada okupiranog područja Republike Hrvatske. Time su otvorili vrata konačnoj uspostavi mira u našoj Domovini i čitavoj regiji. S ponosom i … Continue reading

27.godina od pogibije Dragana Šepca

U povodu dvadesetisedme godišnjice pogibije policijskih službenika, mladog policajca Dragana Šepca,koji vršeći dužnost, obrane Domovine biva podmuklo iz zasjede „Martićevih“ terorista hicima iz snajperske puške ubijen, brat Mirko Šepac, izaslanstvo Policijske postaje Otočac predvođeno načelnikom Stjepanom Dujmovićem i suradnicima i … Continue reading

Mirko Rožman – poginuo u Erdutu na današnji dan

Na današnji dan, 25. srpnja, 1991. godine, izvršen je prvi izravni napad sa teritorija Republike Srbije na Republiku Hrvatsku na malo mjesto Erdut. U tom napadu poginula su šestorica hrvatskih branitelja pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi, a 19 ih je … Continue reading