Hodočašće ” 26 krunica za 26 godina”


Moto klub 4. Gardijske – Split danas 21.travnja kod Spomenika braniteljima u Otočcu u 13,30 sati zapalili su svijeće zajedno s predstavnicima Grada Otočca i to gradonečelnikom Stjepanom Kostalec, zamjenikom Nenadom Janković i savjetinikom Milanom Tomaić, predstavnicima udruga 9.gr brigade Vukovi, predstavnicima braniteljskih udruga “Glavičica” i PJP “Sokolovi” , te članovima molitvene zajednice Otočke župe.

Riječi molitve uputio je dekan i župnik otočki mons.mr.Tomislav Šporčić.

Zlatko Borovević predsjednik moto kluba 4.gardijske brigade Split kazao je kako je počelo hodočašće sa 23 krunice za 23 godine brigade, išlo se s tim jer je to proslava naše brigade a zaključak je da su 1991 godine osnovane sve brigade i tako proslavljamo uz našu i sve godišnjice svih brigada. Obuhvatili smo doslovno cijelu Hrvatsku jedino smo ostavili jug, a mi na jug idemo u šestom mjesecu jedan vikend, a kada bi išli sve odozdo od Dubrovnika to bi trajalo mjesec dana.

Ljudi nas lijepo dočekuju, brojčano smo jaki a ovo je karavana koja je čisto za nas, za branitelje i družimo se sa braniteljskim udrugama i sa moto klubovima braniteljskim i ne idemo u masovnu karavanu nego to je naša karavana, mi idemo od mjesta do mjesta, od spomenika do spomenikai tamo gdje dođemo tamo su nam domaćini braniteljske udruge i moto klubovi i onda se tu družimo i opet dalje idemo mi sami nas je 28 i sasvim nas je dovoljno.

Ovim želimo podsjetiti zapravo na značenje Domovinskog rata, ovo je jedan oblik da se ne zaboravi a druga stvar je da ne dozvolimo prašini da prekrije naše spomenike.

U ime Turističke zajednice Grada Otočca direktorica Mladenka Orešković učesnicima karavane odnosno njihovom predsjedniku Zlatku Borojeviću uručila je prigodne darove.

Nakon toga pripadnici moto kluba 4.gardijeke brigade otišli su na ručak u restoran “Ribić” a domaćim im je udruga 9.gr.brigade “Vukovi” iz Otočca.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>