Marin Kostelac član naše udruge na audijenciji kod pape Franje


Naša udruga ima još manji broj članova koji su aktivni u policiji i u Hrvatskoj vojsci. Tako je naš član i predsjednik Nadzornog odbora Marin Kostelac nakon završetka Ratne škole “Ban Josip Jelačić” u Zagrebu, sa svojim zapovjednikom i članovima Škole bio na audijenciji kod pape Franje. ( Prenosimo cijeli tekst)
————
Polaznici XIX. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” iz Zagreba sa zapovjednikom Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general pukovnikom Slavkom Barićem, od 24. do 29. travnja 2017. borave u Rimu na studijskome putovanju. Ova škola je najviša vojna škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni dužnosnici iz RH i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini. S njima su u pohodu Rimu generalni vikar Vojnog ordinarijata o. Jakov Mamić, OCD, i kapelan na Hrvatskome vojnome učilištu o. Zoran Vujčić, DI. U programu studijskoga putovanja bio je i susret sa svetim ocem Franjom na generalnoj audijenciji u srijedu 26. travnja. Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan je sudjelovao na audijenciji te je papi predstavio hodočasnike iz Hrvatske.

Pozdravljajući okupljene hodočasnike na trgu sv. Petra, prispjele iz raznih strana svijeta, papa Franjo je uputio riječ pozdrava i hrvatskim hodočasnicima: „Radosno pozdravljam sve hrvatske hodočasnike, a na poseban način zapovjednike i polaznike 19. naraštaja Vojnog učilišta u Hrvatskoj, kao i djelatnike Vojnog ordinarijata zajedno s njihovim biskupom monsinjorom Jurom Bogdanom. Dragi prijatelji, neka Božji blagoslov bude uvijek nad vama i nad vašim poslanjem, kako biste se svakodnevno trudili biti istinski mirotvorci u vašemu okruženju. Hvaljen Isus i Marija!”

Hrvatski hodočasnici su tom prigodom darovali Sv. Ocu odljev u bronci bl. Alojzija Stepinca, rad akademskog kipara Kuzme Kovačića. Biskup Bogdan je papi obrazložio razlog ovoga dara: “Svetosti! Dolazeći k Vama iz Hrvatske željeli smo Vam darovati nešto što hrvatski narod nosi duboko u svome srcu, ono što mu je najdraže. Ono što je sv. Patrik za Irsku to je bl. Alojzije Stepinac za Hrvatsku. Donosimo Vam ovaj kip hrvatskoga blaženika, mučenika jedinstva s Petrovim nasljednikom, kojeg svi mi duboko u svome srcu doživljavamo kao sveca. Blaženi Alojzije je za sve nas, i za mnoge druge svet”. Sveti Otac je s velikim zanimanjem vidio kip bl. Alojzija i na kraju je zamolio hrvatske hodočasnike da se mole za njega.

Nakon audijencije msgr. Bogdan je s hodočasnicima u Vatikanskoj bazilici sv. Petra pohodio oltar s relikvijama sv. Ivana Pavla II. Potom ih je proveo kroz baziliku i kriptu bazilike.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>