Sjećanje na vitezove poginule u Starom Selu

Dana, 13.listopada u Starom Selu obilježena je 26.obljetnica pogibije pripadnika postrojbe voda vojne policije 133.brigade HV Otočac i pripadnika voda Narodne zaštite Fortica.

U znak sjećanja na poginule i preminule pripadnike Petra Rožmana, Tomo Dujmovića i Matu Devčića vijence i svijeće položili su obitelji poginulih ( supruge i djeca ), general Mate Laušić sa suradnicima, gradonačelnik Grada Otočca Stjepan Kostelac, zamjenik Nenad Janković, predsjednik GV Grada Otočca Branislav Šutić s vijećnicima, dožupanica ličko-senjske županije Renata Hodak, predstavnici samostalnog Voda vojne policije 133.br.HV Otočac, predstavnici Policijske postaje Otočac, predstavnici ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici DVD-a Otočac, i ostali građani.

Sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruge branitelja i veterana voda vojne policije iz Domovinskog rata, Podružnica Ličko-senjske županije Milan Grahovac, te kazao kako na današnji dan prije 26 godina, točno u ovo vrijeme i na ovom mjestu ovdje su se vodile žestoke borbe. Učesnici samostalnog Voda vojne policije Otočac dali su svoj obol u svemu tome. Mate, Tomo i Petre vaši životi su utkani u stvaranje Lijepe naše i neovisne države Hrvatske, zato vam hvala na svemu tome i neka vam je laka Hrvatska gruda – kazao je umirovljeni natporučnik Milan Grahovac.

Riječi molitve i odrješenje predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić, dekan i župnik otočki.

Potom su zapaljene svijeće na vječno počivalište Dražena Bobinca, i stradalim pripadnicima postrojbe na mjesnom groblju Otočac i Prozor.

Delegacija ispred naše Udruge bila je u sastavu predsjednik Tomislav Majetić i tajnik Ivan Bižanović