1.Zavjetno hodočašće branitelja Gospi Bapskoj


1. Zavjetno hodočašće branitelja i mladeži Gospi Bapskoj, održati će se na blagdan Male Gospe 08. rujna 2018. u Bapskoj za koje je dobiveno pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Kako je najavio Nikola Tarle, predsjednik Humanitarno kulturnoga braniteljskoga centra Vukovar, hodočašće će se održati na blagdan Male Gospe 08.rujna ove godine, u organizaciji braniteljskih udruga.

Kako je najavljeno, očekuje se dolazak oko tisuću hodočasnika, među njima i predstavnika udruga svih gardijskih brigada Hrvatske vojske.

Dogovoren je i okvirni protokol hodočašća. Naime, mimohod pripadnika udruga i mladeži krenut će od spomen obilježja ubijenim i nestalim braniteljima na ulazu u Bapsku i ići će do grobljanske crkve. U okviru događanja bit će održane i nogometne utakmice. Tako će padobranci spustiti loptu za vrijeme održavanja revijalne utakmice veterana Hajduka i Dinama, te nogometne selekcije Hrvata iz Vojvodine s domaćinom Hajdukom iz Bapske. Također, najavljeno je održavanje kulturno-umjetničkog programa, a zbor iz Novog sada pjevat će Zavjetnu molitvu za branitelje i himnu Gospe Bapske.

U suradnji s Hrvatskim željeznicama, vlak će voziti 8. rujna rano ujutro, a povratak će biti u kasnim popodnevnim satima.

Cilj cjelokupnog projekta je zajedništvo svih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, da se ujedine i pokažu jedinstvo.

Ukoliko postoji interes članova naše udruge molimo da se jave tajniku kako bih se organizirali radi putovanja.

TAJNIK
Ivan Bižanović

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>