26. hodočašće vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

Ministarstvo branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u RH, organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na 25. Hodočašću hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Hodočašće će se održati 07. listopada (nedjelja) 2018. godine
Sudionici hodočašća, u izravnoj organizaciji Ministarstva su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji predstavnici udruga iz Domovinskog rata svih Županija RH, Grada Zagreba i
djelatnici Ministarstva branitelja. Predviđeni ukupni broj hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji je oko 1100, a broj hodočasnika iz svake Županije je najviše 50.
Prijevoz hodočasnika organizira Ministarstvo. Polazište autobusa je Županijsko središte, a vrijeme i mjesto polaska utvrdit će se dogovorno između Županijskih koordinatora i prijevoznika.
Za hodočasnike će se osigurati topli obrok i pitka voda nakon sv. mise, te paketi s hranom u povratku iz Marije Bistrice (hodočasnici sami osiguravaju hranu u dolasku).
Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća na terenu, županijski koordinatori, su djelatnici Područnih jedinica Ministarstva branitelja, odnosno stručni suradnici u Županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć (u županijama u kojima nisu ustrojene Područne jedinice). Županijski koordinator za Ličko-senjsku županiju je Dubravka Valčić Uzelac.
Koordinatori su odgovorni za sve pripremne aktivnosti prije polaska na hodočašće, za vrijeme putovanja u Svetište, boravka u Svetištu i povratka iz Svetišta. Odgovorni su za sudjelovanje na hodočašću ,,svoje skupine” i bit će ,,vođe puta”.
Kao koordinator aktivnosti za Ličko-senjsku županiju, ovom prilikom Vas pozivam da do 29. rujna 2018. godine sastavite i u Područnu jedinicu Ministarstva branitelja Gospić, Kaniška 10, dostavite popis vaših članova i njihovih obitelji koji će sudjelovati na hodočašću sukladno tablici koju dostavljam u privitku.
Budući je broj hodočasnika ograničen na 50, to vas molimo da prilikom sastavljanja popisa vodite računa o tome da je poželjno da budu zastupljene sve Udruge proizišle iz Domovinskog rata s područja naše županije.
Poželjno je da udruge predlože jednog ili više volontera radi pomoći u izvršavanju obveza na dan hodočašća.
O programu hodočašća, mjestu i vremenu polaska i povratka kao i ostalom vezanom za hodočašće bit će te naknadno upoznati.

Popis hodočasnika možete dostaviti elektronskom poštom na adresu: dubravka.valcicuzelac@branitelji.hr ili faksom na broj 053/575377, a na isti broj možete dobiti i sve ostale informacije i podatke.

S poštovanjem,

Koordinator za PJ Gospić:
Dubravka Valčić Uzelac