Osmaši zapalili prvu svijeću za Vukovar

Učenici Osnovne škole Zrinskih i Frankopana u sklopu svečanog obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar zapalili su svijeću kod Spomenika hrvatskim braniteljima. U povijesnim odorama 133. brigade ZNG-e učenici VIII.c razreda prošetali su u koloni do parka i uz hrvatski stijeg kao pravi junaci, poklonili se svim žrtvama Domovinskoga rata.

Prigodni program održan je u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac. U prvom dijelu su učenici šestog razreda pod vodstvom učiteljice povijesti Viktorije Cvitković predstavili prezentaciju o ratnim danima i stradanju Vukovara. Učenici su se u prezentaciji o bitki za Vukovar, imali prigodu upoznati s teškim danima obrane Vukovara, a zatim su pogledali recital-koračnicu koju su u gardijskim odorama izveli učenici VIII.c razreda pod vodstvom profesorice Dragocjenke Bilović. Po završetku svečanog programa u školskom okolišu zapaljene su svijeće, a kolona učenika predvođena hrvatskim barjakom i gardijskim odorama zapalila je svijeće ispred škole, zatim su osmaši zapalili svijeću kod Spomenika braniteljima.

This entry was posted in Uncategorized, Vijesti. Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>