Ne plači, Hrvatsko !

Treba zahvaliti svima na još jednomu nevjerojatnom i neponovljivom iskustvu iz Vukovara, od Kolone sjećanja, Memorijalnog groblja, Ovčare, Trpinjske ceste… Ma koliko god čovjek bio u Vukovaru, svaki put je to toliko snažno i neponovljivo … dojmljivo, gotovo pa da se u zraku osjeća neki posebni fluid žala i ponosa.
Hodajući u koloni sjećanja, dostojanstveno sam gazili ovu zemlju natopljenu mučeničkom krvlju. Ne budite ruku skršenih ni glava spuštenih. Širite pozitivno, a zaboravite negativno! Učinimo narod sretnim! Ne plači majko, ne plači oče! Ne plači Hrvatsko! Uzdignute glave idite naprijed i radujte se životu – kazao je biskup Živković u svojoj nadahnutoj propovijedi.
Hvala i onima koji su omogućili ovo putovanje u Vukovar, Otočac je ponovno pokazao zajedništvo i veliko hrvatsko srce!