Javna tribina: Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Pozivamo Vas na javnu tribinu na temu:

ZAKON O HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG RATA I
ČLANOVIMA NJIHOVIH OBITELJI (Narodne novine br. 121/17.), te pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Tribinu organizira Udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991″ i koordinacija braniteljskih udruga grada Otočca.

Predavanje će se održati u petak, 14. prosinca 2018. godine u 18:00 sati u GPOU Otočac, Trg Dražena Bobinca 2, Otočac

Tribina ima cilj upoznati branitelje o novinama vezanim za Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kao i prateće podzakonske akte. Potreba za tribinom ukazala se zato što je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji stupio na snagu koji propisuje i na koji način ta prava hrvatski branitelji mogu konzumirati. Slučaj svakog branitelja je drugačiji, svatko ima neku specifičnu situaciju, pa će se nakon uvodnog dijela moći postavljati pitanja o onome što je možda ostalo nejasno. Puno je interesa branitelja oko mirovinska prava, oko odlaska branitelja u starosnu mirovinu, rad u mirovini ( starosna mirovina, profesionalna mirovima “opća nesposobnost za rad” – koliko u kojoj mirovini može se dodatno raditi? ), zdravstvene mjere, sistematski pregledi…

Na javnoj tribini će govoriti zaposlenice Ministarstva hrvatskih branitelja, Područne jedinice Gospić, Voditeljica – Slavka Gerovac, dipl. iur. i viša stručna savjetnica, Dubravka Valčić Uzelac, dipl. iur.

Ovo je populacija koja je stvorila državu i svi ćemo biti najsretniji kad ne bude nijedan branitelj neriješenog statusa i kada svi budu zadovoljni i sretni, u okvirima onoga čemu su se nadali – da žive pristojan i miran život“ .

TAJNIK
Ivan Bižanović