Veliki odaziv branitelja na javnu tribinu

Javna tribina na temu: ZAKON O HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVIMA NJIHOVIH OBITELJI (Narodne novine br. 121/17.), te pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji održana je sinoć, 14.prosinca 2018.godine, u 18,00 sati, u Gackom pučkom otvorenom učilištu u punoj maloj dvorani Učilišta.

Tribinu je organizira Udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991″ i koordinacija braniteljskih udruga grada Otočca.

Tribina je imala za cilj upoznati branitelje o novinama vezanim za Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kao i prateće podzakonske akte. Potreba za tribinom ukazala se zato što je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji stupio na snagu koji propisuje i na koji način ta prava hrvatski branitelji mogu konzumirati. Slučaj svakog branitelja je drugačiji, svatko ima neku specifičnu situaciju. Puno je bilo pitanja branitelja oko mirovinska prava, oko odlaska branitelja u starosnu mirovinu, rad u mirovini ( starosna mirovina, profesionalna mirovima “opća nesposobnost za rad” – koliko u kojoj mirovini može se dodatno raditi? ), zdravstvene mjere, sistematski pregledi…

Na javnoj tribini govorile su zaposlenice Ministarstva hrvatskih branitelja, Područne jedinice Gospić, voditeljica – Slavka Gerovac, dipl. iur. i viša stručna savjetnica, Dubravka Valčić Uzelac, dipl. iur., koja je održala polusatnu prezentaciju novog Zakona.

Organizator se zahvaljuje ravnateljici Učilišta prof.Nadi Avsec na besplatno ustupljenoj dvorani i tehničaru koji se odradio profesionalno svoj posao.

Kako je interes branitelja – građana bio velik za iduću godinu najavljujemo još ovakvih tribina poručuju iz Koordinacije udruga branitelja iz Domovinskog rata Grada Otočca.

—-