Predan godišnji financijski izvještaj o primicima i izdacima FINA-i

OTOČAC -Temeljem Zakona o udrugama svaka udruga u RH dužna je predati FINA-i godišnji financijski izvještaj, a ovisi o veličini udruge i vođenju knjigovodstva. Naša udruga dužna je voditi jednostavno knjigovodstvo ( primici i izdaci ).

FINA Otočac zaprimila je dana 25.velječe godišnji financijski izvještaj o primicima i izdacima za 2018.godinu za našu UPJPDR “Sokolovi 1991″ Sinac.

——–

PS: Ove godine isti “cirkus” kao i prošle sa količinom traženih materijala i dokumenata za javljanje na javni poziv za financiranje podrške udrugama proizalšlim iz Domovinskog rata registriranih na području Ličko-senjske županije.
Iz Javnog poziva Grada Otočca i Županije ličko-senjske proizlazi koda se javljamo na natječaj UNESCO, koja sve papirologija treba ( za nas nepotrebna jer je sve dostupno putem interneta, a ono čemu se treba smijati je da se dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv osobe ovlaštene za zastupanje ne vodi kazneni postupak – a što je s udrugama koje imaju 3 ovlaštene osobe za zastupanje, te potvrda o poreznom dugu. Naša udruga je jedina u Gradu Otočcu koja na računu ima “neka” sredstva jer se troše strogo namjenski. Mi ne tražimo novac da bi se provodili, jeli i pili, putovali, nego za ono osnovno da udruga može funkcionirati zašto je i osnovana.

I ove godine se javljamo na natječaje. Ovo je bolna tema koju će naša Udruga otvoriti slijedećih mjeseci na JAVNIM TRIBINAMA.

Gospodo, naši članovi udruge ( Posebne jedinice policije – Specijalne policije ) su prvi koji su stali na branik obrane Domovine, i Grada Otočca i cijele Ličko-senjske županije pa do Vukovara gdje su naši članovi ostavili svoje živote !

Tajnik:
Ivan Bižanović