Grad Otočac postrožio financiranje udruga iz Domovinskog rata

Ove godine smo svjedoci da je Grad Otočac doveo u red financiranje udruga iz Domovinskog rata, a to su i pokazatelji da su ove godine samo dvije udruge potpisale ugovor o financijskoj potpori programu socijalne skrbi iz sredstava Gradskog proračuna za 2019. godine i to naša udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991″ i udruga HVIDR-a Otočac.
Bilo je tu puno više prijavljenih udruga na natječaj ali nisu ispunile uvjete natječaja i to ono osnovno, nisu registrirane pri Registru udruga RH, dakle nisu pravno registrirane iako postoje u Gradu i tako djeluju i predstavljaju se bez pravnog statusa ( nelegalno ).

Ovom prilikom zahvaljujemo se gradonačelniku grada Otočca dr.Stjepanu Kostelcu i Komisiji koja je radila na natječaju za iznosu koji nam je dodjeljen a koji smo i potraživali za redovito godišnje financiranje.

Tajnik

Ivan Bižanović