Marin Kostelac član PJP “Sokolovi” promaknut u čin brigadira HV


Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović donijela je odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike Oružanih snaga RH.

Ukupno su promaknuta 142 pripadnika Oružanih snaga, 14 časnica i 128 časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Promaknuto je 11 pukovnika u čin brigadira (od njih jedna pukovnica u čin brigadirke). Među njima je i Marin Kostelac rođeni Otočanin – Gačanin, koji je svoju specijalističku obuku započeo u Posebnoj jedinici policijie “Sokolovi 1991″. Aktivno se uključio u Domovinski rat u ožujku 1991. godine, najprije kroz specijalnu policiju, poslije 133.br, 9.gbr pa sve do Glavnog stožera OSRH. Marin je za svoj rad primio mnoga priznanja i odlikovanja.

Udruga posebne jedinice policije Sokolovi Sinac – 1991. ima još manji broj članova koji su aktivni u policiji i u Hrvatskoj vojsci. Tako je član ove udruge i predsjednik Nadzornog odbora Marin Kostelac nakon završetka Ratne škole “Ban Josip Jelačić” u Zagrebu, sa svojim zapovjednikom i članovima Škole bio i na audijenciji kod pape Franje od 24.do 29.travnja 2017.godine kada su boravili na studijskom putovanju.

This entry was posted in Uncategorized, Vijesti. Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>