Osiguran nastavak preventivnih sistematskih pregleda branitelja u 2019. godini

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja, PJ Gospić upućen je javni poziv hrvatskim braniteljima a koji nisu dobili pismeni poziv na svoju kućnu adresu za sistematski pregled i to da još ima slobodnih mjesta u Općoj bolnici Gospić za termine 21. i 28. rujna ove godine. Pozivaju se hrvatski branitelji koji bi željeli obaviti sistematski pregled da se jave Dubravki Valčić Uzelac u Ministarstvo hrvatskih branitelja, PJ Gospić svaki dan od 07,00 do 15,00 sati na telefon 053 575 377.

Rezultati dosad obavljenih preventivnih pregleda govore tome u prilog. Naime, 44 posto pregledanih branitelja dobilo je preporuku provođenja dodatnih dijagnostičkih pretraga, a preporuku pregleda i daljnjeg tretmana specijaliste dobilo je više od 50 posto pregledanih. Ovo ukazuje na potrebu daljnjeg provođenja Programa u cilju prevencije i ranog otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti odnosno ukupne zaštite i očuvanja zdravlja hrvatskih branitelja.

TAJNIK
Ivan Bižanović