Obilježavanje 28.godišnjice 133.brigade ZNG-a


Svetu misu zadušnicu za sve preminule pripadnike 133. brigade ZNG-a jutros je služio otočki župnik mons. Tomislav Šporčić u zajedništvu s don Jurom Ladišićem.

U svojim razmišljanjima msgr.Šporčić je kazao: Svi grijesi su oprostivi osim protiv Duha Svetoga, čak i grijeh razapinjanja je oprostiv. Dobar dio svijeta nije čuo za Isusa Krista, ne može se to onda smatrati grijehom, grijeh je onda kada znamo tko je Bog, kada smo učili vjeronauk, kada smo kršćani. Savjet je u čovjeku najvažnija, svaki će se spasiti u svojoj savjesti i svojoj vjeri. Duh Sveti nas vodi što tko reći, čime se branio blaženi Alojzije Stepinac pa po svojoj savjesti. Čovjek kamo god ide nosi svoju savjest. Molimo Duha Svetoga da nam rasvijetli našu savjest.

Svetu misu animirala za orguljama s. Ljubomira Lešić.

Poslije mise položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje kod Spomenika braniteljima u gradskom parku u Otočcu.

——

Predsjednik naše udruge Tomislav Majetić i tajnik Ivan Bižanović
——

Službu riječi i odrješenje govorio je mons.mr.Tomislav Šporčić
——-

This entry was posted in Uncategorized, Vijesti. Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>