Čestitamo Dan državnosti !

Na današnji dan 25. lipnja 1991.godine je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, kojom je Hrvatska postala samostalna i suverena država.

“Nažalost za stjecanje potpune državnosti i slobode trebalo je puno žrtava, znoja i krvi, hrabrosti i domoljublja. Pod vodstvom našega prvog predsjednika, dr. Franja Tuđmana, izborili smo pobjedu u pravednom, obrambenom Domovinskom ratu i potvrdili državnu samostalnost i suverenost na cijelom području Hrvatske.Slaveći izborenu državnost ni na trenutak ne zaboravljamo one koji su za taj najviši cilj dali svoj život, one koji su dali svoje zdravlje, koji su pretrpljeli golemu patnju, izgubili imovinu.

S pijetetom i ponosom se podsjećamo da smo mi, u ovom kraju, dali velik obol slobodi i samostalnosti naše Hrvatske. I u obrani i za njeno priznanje. Mi ćemo se za hrvatske interese na ovom području ustrajno boriti i ostvariti ćemo ih.

Ovogodišnji Dan državnosti proslavljamo i u svjetlu skorog ulaska Hrvatske u EU. 1. srpnja postati ćemo članica ugledne obitelji država s najrazvijenijom demokracijom u svijetu. Spremni smo se nadmetati s drugim državama EU. To je natjecanje visokog ranga, no sposobni smo u njemu sudjelovati. I postići dobar rezultat.

Sigurni samo da ćemo se okoristiti od EU na više načina. No, mi ćemo, zauzvrat, ponijeti u EU našu kulturu, našu znanost, naše tradicijske vrijednosti. Donijeti ćemo im našu uvjerenost da je obitelj temelj zajednice, da vjera ima mjesta i u današnjem svijetu, bolje, pogotovo u današnjem svijetu.

Svim građankama i građanima Grada Otočca i naše prelijepe županije čestitamo Dan državnosti!

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>