Obilježavanje 23. obljetnice pogibije četvorice hrvatskih redarstvenika u Žutoj Lokvi

U Žutoj Lokvi, kod spomen obilježja –kapelice Sv. Križa u spomen na poginulu četvoricu hrvatskih redarstvenika Dragutina Toljana, Milana Vranića, Vinka Krznarića i Zdravka Vukovića 24. kolovoza (nedjelja) obilježit će se 23. obljetnica njihove pogibije. Obilježavanju 23. obljetnice od stradavanja hrvatskih redarstvenika nazočit će uz obitelji poginulih, predstavnici MUP-a, Udruge proizašle iz Domovinskog rata, predstavnici Općine Brinje, susjednih oćina i gradova te suborci poginulih redarstvenika.

Dana 24. kolovoza 1991. je petero hrvatski policajaca iz odjela Policijske postaje Brinje bilo na stalnom punktu – na križanju kod Žute Lokve gdje su redovno obnašali dužnost. Tada su ih srpski odmetnici napali s leđa i rafalnom paljbom usmrtili i kasnije masakrirali četiri pripadnika MUP-a, dok je jedan policajac ranjen uspio pobjeći prema Senju.

Svetu misu zadušnicu za poginule hrvatske redarstvenike predvodit će vlč. Mario Vazgeč, župnik župe Križpolje i vojno-policijski kapelan Ivan Blaževac.

Foto: Arhiva 2012.g.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.